ZF Live

ZF Live. Claudiu Daviţoiu, proprietarul Agroindaf Afumaţi: „Este mai uşor să imporţi decât să produci. Putem să avem mâncare ieftină, industria alimentară se poate dezvolta, numai să se vrea“. Fermierul din Ilfov crede că acum agricultura românească este aproape de colaps, cel puţin în sudul ţării, unde seceta a afectat mare parte din culturi

Autor: Robert Manea, Florentina Niţu

06.08.2020, 19:30 281

Claudiu Daviţoiu, proprietarul Agro­indaf Afumaţi, o exploataţie agricolă cu peste 1.000 de vaci de lapte şi 1.000 de hectare cultivate cu cereale, din judeţul Ilfov, consideră că statul ar trebui să investească în industria agro-alimentară, de la investiţii în irigaţii şi protecţia mediului la acordarea unor subvenţii sau facilităţi pentru angajaţi şi construirea unor unităţi de procesare.

„E mai uşor să imporţi, decât să produci. Noi putem să producem, dacă se fac investiţii în irigaţii, în mediu, dar până acum niciun guvern nu s-au ocupat de asta, pentru că e greu să te implici, e multă muncă. Şi te gândeşti că toată ţara e străbătută de atâtea râuri şi noi nu avem apă să irigăm. Putem să avem mâncare ieftină, e păcat să dispară agricultura, dar pământul trebuie ajutat. Industria alimentară se poate dezvolta, numai să se vrea“, a spus Claudiu Daviţoiu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comedymall VOT IN PANDEMIE
AFACERI DE LA ZERO