ZF Live

ZF Live. Cornel Uţiu, PlantExtrakt: Avem planuri de investiţii pentru extinderea producţiei. Compania româno-germană PlantExtrakt a avut în 2019 o cifră de afaceri globală de 5 mil. euro

Autor: Robert Manea, Răzvan Botea

01.07.2020, 20:42 313
Cornel Uţiu, directorul executiv al Plant­Extrakt, companie româno-germană care se ocupă cu fabricarea extractelor vege­tale şi produselor naturale, a spus în cadrul emi­siunii ZF Live că vânzarea produselor na­turiste pe piaţa românească se află pe o pantă ascendentă. Compania, care în 2018, ultimele date publice, a avut afaceri de 18 mil. lei, a înregistrat creşteri de 2 cifre în ultimii 2 ani.

„De câţiva ani există un trend pozitiv. Adresabilitatea către produsele naturale este ascendentă. Din 2017 creşterea vânzărilor este de două cifre anual. Avem planuri de investiţii pe 5 ani pentru o capacitate de producţie mai mare“, a spus Cornel Uţiu la ZF Live.

În 2019, compania româno- germană a dezvoltat un business de 5 mil. euro, iar în 2020 proiecţiile se îndreaptă spre o creştere de 2 cifre, ţinta fiind o creştere cu 20% faţă de anul precedent. Cornel Uţiu a mai spus că primul trimestru din 2020 a mers foarte bine, însă începând cu luna martie efectele pandemiei s-au văzut în finanţele companiei. Cu toate acestea, acum piaţa produselor naturiste a revenit pe un trend ascendent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO