ZF Live

ZF Live. Cristian Scafa, Soter & Partners, o companie de contabilitate şi audit, cu afaceri de 4-5 mil. euro: Contabilitatea se transformă, lucrurile se vor schimba dramatic. Profesia noastră va fi redefinită

Autor: Ramona Cornea

31.05.2023, 17:00 361

„Uşor-uşor, băncile şi nu numai ele vor avea acces direct la contabilitatea terţilor. SAF-T, declaraţia 406 este la început, dar la un moment dat va merge, iar în momentul în care va merge va pune la dispoziţia tuturor o colecţie de informaţii care va putea fi folosită instantaneu, care este preverificată.”

Sectorul de contabilitate se transformă în perioada aceasta, odată cu modificările care apar în modalităţile de declarare a veniturilor şi de plată a taxelor, este de părere Cristian Scafa, fondator şi proprietar al companiei Soter & Partners.

„Lucrurile se vor schimba dramatic şi nu peste foarte mult timp. Contabilitatea se transformă şi, uşor-uşor, băncile şi nu numai ele vor avea acces direct la contabilitatea terţilor, adică lucrurile deja au început să se implementeze. SAF-T, declaraţia 406 este la început, ne chinuim cu ea, dar la un moment dat va merge, iar în momentul în care va merge va pune la dispoziţia tuturor o colecţie de informaţii care va putea fi folosită instantaneu, care este pre­ve­ri­ficată, deci există o certitudine că datele sunt reale. Dacă mai adaug la asta şi concluziile unui auditor, deja sunt sigure chestiunile respective”, a spus Cristian Scafa în cadrul emisiunii de business ZF Live.

În acest moment, compania se concentrează pe a folosi cât mai mult tehnologia în activitatea sa, astfel încât să elimine posibile greşeli umane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO