ZF Live

ZF Live. Cristina Iţcuş, CBS Customs Business Solutions: Prin granturile de investiţii, autorităţile au dorit să încurajeze exporturile, companiile care primesc mai greu finanţări, din alte regiuni decât Bucureşti. Aici bugetul este de 550 mil. euro, iar valoarea maximă a grantului este de 200.000 de euro. Vor fi aprobate circa 5.000 de cereri cu acest buget dacă nu se va suplimenta

Autor: Ramona Cornea

11.01.2021, 16:15 128

Linia de finanţare ce presupune acor­darea de granturi de investiţii de până la 200.000 de euro vine să încurajeze exporturile, companiile care primesc mai greu finanţări şi companiile din provincie, prin cele patru criterii incluse în grila de punctaj, crede Cristina Iţcuş, managing partner al CBS Customs Business Solutions.

„Prin această grilă, autorităţile au dorit să încurajeze exporturile, compa­niile care primesc mai greu finanţări şi celelalte regiuni în afară de Bucureşti. În grila de punctaj sunt patru criterii care se au în vedere la evaluarea criteriilor de investiţii. Primul criteriu ar fi rentabi­litatea proiectului depus, rata internă de rentabilitate (RIR), al doilea este contri­buţia proprie, proiectele au o con­tribuţie proprie minimă, pentru Bucu­reşti este de 30%, pentru celelalte regiuni este de 15%. Pentru a obţine punctaj maxim, trebuie să te duci la 35% - 40%, cu cât contribuţia proprie este mai mare, cu atât punctajul este mai mare“, a declarat Cristina Iţcuş în cadrul emisiunii de business ZF Live.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO