ZF Live

ZF Live. Cristina Staiculescu şi Marian Luncaşu, Pedersen & Partners: Industria de executive search este una în creştere, dar trebuie să recuperăm un decalaj de 50-70 de ani faţă de vestul Europei şi America

Autor: Ramona Cornea

27.03.2023, 18:00 178

 Cristina Staiculescu: „Avem în continuare nişte lucruri care lipsesc, nişte verigi lipsă în acest lanţ. Două pe care le-am identificat ar fi lipsa conceptului de management interimar şi faptul că nu avem mentalitatea de o a doua carieră”  Marian Luncaşu: „Se spune că industria de executive search este conservatoare, în sensul că cel mai adesea angajăm pe baza experienţei demonstrate şi a rezultatelor deja demonstrate, mai puţin pe baza potenţialului.”

Industria de executive search este una dinamică, în creştere, dar ţările din Europa de Est trebuie să recupereze un decalaj de 50-70 de ani faţă de vestul Europei şi America, a fost una dintre concluziile emisiunii de business ZF Live ce i-a avut drept invitaţi pe Cristina Staiculescu, consultant în cadrul Pedersen & Partners, şi pe Marian Luncaşu, principal, Pedersen & Partners.

„Nu am foarte mulţi ani în industrie, dar cred că deja am putut să capăt o opinie despre unde suntem ca industrie. Nu m-aş referi neapărat la România, m-aş referi la tot sud-estul Europei şi când vorbim de executive search avem un decalaj de vreo 50-70 de ani faţă de vestul Europei şi America. Este o industrie dinamică, în creştere, dar trebuie să recuperăm acest decalaj”, a spus Cristina Staiculescu în cadrul emisiunii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO