ZF Live

ZF Live. Dan Bărbulescu, directorul Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti: Parcul Natural Văcăreşti are nevoie de un plan de management, de un regulament de vizitare, de pază permanentă

Autor: Mara Rolea, Alina-Elena Vasiliu

19.04.2022, 17:45 197

♦ La începutul acestui an, în ianuarie, Primăria Bucureştiului a înfiinţat Administraţia Parcului Natural Văcăreşti ♦ Parcul se întinde pe o suprafaţă de 183 de hectare şi adună 125 de specii de păsări.

Parcul Natural Văcăreşti, cel mai mare parc al Capitalei şi singurul parc înfiinţat după 1989, are nevoie de un management care să prevină situaţii precum incendiul care a avut loc recent, iar managementul trebuie asigurat de administraţia locală.

„Dacă vrei să menţii comunicarea între specii şi habitate de care orice arie naturală are nevoie, trebuie să intervii prin măsuri de management. Acest lucru poate fi făcut doar de administraţie. Ca să poţi să gestionezi un spaţiu verde trebuie să faci mult mai mult decât s-a făcut până acum la noi. Trebuie să existe un regulament, trebuie demolate construcţiile ilegale de pe spaţiile verzi, trebuie să implicăm comunitatea locală, să mergem să vorbim cu oamenii care vizitează spaţiul respectiv“, a spus Dan Bărbulescu, directorul Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO