ZF Live

ZF Live. Daniel Mischie, CEO, City Gril: Pandemia ne-a făcut mai eficienţi, lucrăm mai bine cu mai puţini angajaţi. Pandemia a fost cea mai bună şcoală pentru antreprenorii din industria HoReCa

Autor: Ramona Cornea, Mara Rolea

20.09.2021, 16:20 758

Pandemia a fost o şcoală bună pentru antreprenorii din industria HoReCA, astfel că au ajuns să aibă afaceri bune cu mai puţini angajaţi, susţine Daniel Mischie, CEO al grupului City Grill, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa restaurantelor din România.

„Dacă în 2019, anul de vârf, când compania atingea 40 de milioane de euro cifră de afaceri aveam 1.600 de angajaţi, astăzi, când suntem cu încasările la 80%, vorbim de 2021 faţă de 2019, operăm cu 1.100 de angajaţi. Aş putea spune că suntem mult mai eficienţi. Practic, pandemia a con­sti­tuit în cea mai bună şcoală atât pentru antreprenorii din industria Ho­Re­Ca“, a declarat Daniel Mischie, CEO al grupului City Grill, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Mischie sub­liniază că nu există o măsură de sprijin pentru companiile din HoReCa pen­tru pierderile pe care le-au suferit din cauza restricţiilor impuse de autorităţi în anul 2021 şi crede că o măsură care ar ajuta este eliminarea taxelor pe salariul minim.

„Înţelegem că statul nu are bani pentru acest lucru, iar propunerea noastră a fost ca HoReCa să facă parte din măsura prevăzută în programul de guvernare care prevede zero taxe pentru salariul minim pentru o anumită industrie. Le-am sugerat guvernanţilor care au această măsură în programul de guvernare ca această industrie să fie HoReCa“, a spus el.

În ceea ce priveşte motivele pentru care industria HoReCa ar trebui să beneficieze de eliminarea taxelor pe salariul minim, CEO-ul City Grill vorbeşte despre creşterea veniturilor angajaţilor şi despre relaxarea impactului inflaţiei asupra  antreprenorilor.

„În primul rând, angajaţii vor putea beneficia de un salariu mai mare. În al doilea rând, inflaţia va putea fi mai uşor suportată de către antreprenorii din această industrie.“

„În al treilea rând considerăm că este o măsură compensatorie pentru tot răul care a fost făcut acestei industrii. Este o măsură în programul de guvernare pe care Guvernul trebuie să o respecte“, afirmă Daniel Mischie.

De asemenea, antreprenorul susţine reglementare bacşişului cu o taxă de 10% astfel încât clienţii care plătesc cu cardul să poată lăsa un bacşiş, iar veniturile obţinute astfel de angajaţi să impozitate legal. 

„Este o metodă prin care vor creşte veniturile angajaţilor. Numărul plăţilor cu cardul creşte, toţi cei care fac evenimente vor putea să lase bacşişul în mod egal şi apreciem că procentul cu care se poate impozita poate fi la fel ca cel pentru venituri din alte surse, de 10%. Iar dacă Guvernul nu doreşte să introducă taxe noi, sugerăm să fie aplicat impozitul pentru o perioadă determinată  de unul, doi sau trei ani“, concluzionează Mischie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO