ZF Live

ZF Live. David Poduţ, student la Milano şi practicant de arte marţiale, investeşte 100.000 de euro pentru a aduce făină de greieri, chipsuri, pudre proteice şi batoane în România. „Suntem deja în supermarketuri, săli de sport, cluburi, farmacii şi benzinării.“

David Poduţ, fondator şi CEO, Alternative Food

David Poduţ, fondator şi CEO, Alternative Food

Autor: Florentina Niţu

10.03.2025, 19:00 707

David Poduţ, un tânăr de 21 de ani născut în Ro­mâ­nia şi mutat de mulţi ani în Italia, unde a făcut liceul şi acum studiază Tehnologii Creative la Nuova Accademia di Belle Arti din Milano, a decis să intre în antreprenoriat acum un an. El este sportiv şi practică arte marţiale, iar ast­fel este foarte atent la alimentaţia sa şi a fondat Alternative Food, business bazat pe proteina din greiere, care crede că reprezintă viitorul.

„Mi-am dorit să aduc pe piaţa din România o sursă ali­mentară mai nutriţională, mai bună şi mai uşor de pro­ce­sat de corp. A pornit de la faptul că îmi doresc să îmbu­nătăţesc stilul de viaţă al ro­mâ­nilor şi, fiind un sportiv în sine, am observat o lipsă de surse de proteine naturale – pot să spun că, în general, sunt foarte procesate. Aceas­tă pro­teină provine dintr-o sursă a­nimală, este proteina de gre­iere, care aduce multe benefi­cii corpului. Ea este de trei ori mai bogată în protei­ne decât sursele animale, de exemplu de vită, de pui şi somonul“, a spus David Poduţ, fondator şi CEO, Alter­native Food, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El estimează că investiţia se rdică la 100.000 de euro pentru a aduce făină de greieri, chipsuri, pudre proteice şi batoane în România, dar spune că piaţa locală este deschisă şi vede potenţial de dezvoltare, mai ales în rândul tinerilor. În business, el are încă un partener şi pe mama sa consultant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro