David Poduţ, un tânăr de 21 de ani născut în România şi mutat de mulţi ani în Italia, unde a făcut liceul şi acum studiază Tehnologii Creative la Nuova Accademia di Belle Arti din Milano, a decis să intre în antreprenoriat acum un an. El este sportiv şi practică arte marţiale, iar astfel este foarte atent la alimentaţia sa şi a fondat Alternative Food, business bazat pe proteina din greiere, care crede că reprezintă viitorul.
„Mi-am dorit să aduc pe piaţa din România o sursă alimentară mai nutriţională, mai bună şi mai uşor de procesat de corp. A pornit de la faptul că îmi doresc să îmbunătăţesc stilul de viaţă al românilor şi, fiind un sportiv în sine, am observat o lipsă de surse de proteine naturale – pot să spun că, în general, sunt foarte procesate. Această proteină provine dintr-o sursă animală, este proteina de greiere, care aduce multe beneficii corpului. Ea este de trei ori mai bogată în proteine decât sursele animale, de exemplu de vită, de pui şi somonul“, a spus David Poduţ, fondator şi CEO, Alternative Food, în cadrul emisiunii de business ZF Live.
El estimează că investiţia se rdică la 100.000 de euro pentru a aduce făină de greieri, chipsuri, pudre proteice şi batoane în România, dar spune că piaţa locală este deschisă şi vede potenţial de dezvoltare, mai ales în rândul tinerilor. În business, el are încă un partener şi pe mama sa consultant.