ZF Live

ZF Live. Dragoş Dragoteanu, managing partner, Euroest Invest: În 2023, piaţa imobiliară va fi cu 20-30% mai mică faţă de momentul actual din toate punctele de vedere, şi ca număr de tranzacţii, şi ca preţuri

Autor: Alexandra Matei

24.04.2022, 11:54 7539

♦ Există două categorii de clienţi ai pieţei imobiliare: cei care cumpără un apartament ca primă casă, de circa 60.000 de euro, printr-un  credit bancar şi cei care caută locaţii bune şi imobile premium, unde apartamentele se pot vinde chiar şi cu 10.0000 de euro/mp ♦ Preţul mediu pentru un apartament în Bucureşti este în jur de 1.500 de euro/mp. 

Dragoş Dragoteanu, managing partner în cadrul agenţiei imobiliare Euroest Invest, este de părere că piaţa imobiliară va scădea cu 20-30% în următorul an faţă de momentul actual, astfel că, în 2023, ea va ajunge să fie mai mică atât din perspectiva numărului de tranzacţii, cât şi din cea a preţurilor.

El a făcut această estimare luând în calcul numărul mare de apartamente care apar pe piaţă şi care nu ajung să fie vândute în totalitate. Prin urmare, acestea rămân goale şi neutilizate.

„În 2023, piaţa imobiliară va fi foarte afectată. Nu am luat în considerare războiul acum ceva timp, când am făcut această predicţie, dar am luat în calcul, în schimb, numărul mare de apartamente care apar pe piaţă. Acestea nu pot fi umplute cu chiriaşi sau nu au cui să fie revândute la un preţ mai mare. În momentul în care piaţa va fi supradotată, când va exista un surplus de apartamente care sunt nefuncţionale şi neutilizate, preţurile nu au decât o singură variantă: să meargă în jos. Piaţa va fi, în 2023, cu 20-30% mai mică din toate punctele de vedere, şi ca număr de tranzacţii, şi ca preţuri, faţă de momentul actual“, a spus Dragoş Dragoteanu, managing partner, Euroest Invest, la emisiunea online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO