ZF Live

ZF Live. Dragoş Gheban, Catalyst Solutions: Salariile cresc mai accelerat din 2021 încoace. Angajaţii vor cere creşteri salariale peste nivelul inflaţiei

Autor: Adelina Mihai, Mara Rolea

26.05.2022, 18:00 148

Inflaţia este un argument pe care tot mai mulţi angajaţi îl iau în calcul atunci când îşi renegociază salariile în perioadele de evaluare. Salariile cresc mai accelerat din 2021 încoace, iar angajaţii se uită tot mai atent la rata inflaţiei, care a ajuns la 13,8% în luna aprilie 2022.

Angajatul va avea întotdeauna mai multă putere la negocierea salariului dacă poate demonstra şi prezenta beneficiile pe care munca sa o aduce companiei, iar obţinerea unei măriri de salariu este dependentă de rezultate. Cu toate acestea, nivelul crescut al inflaţiei aduce un argument suplimentar angajaţilor care vor să obţină venituri mai mari.

„Inflaţia este un argument pentru obţinerea creşterilor salariale, dar angajaţii au cerut şi vor cere majorări de salarii peste nivelul inflaţiei, pentru că aşteptările lor sunt mai mari. Sunt nişte perioade ale anului în care are loc o reevaluare a pachetului salarial, în unele companii o dată la şase luni, în altele o dată pe an, iar de regulă rata inflaţiei este luată în calcul în aceste ajustări. Să nu uităm că creşterile mari salariale au început de anul trecut de dinaintea prezenţei inflaţiei“, a explicat la ZF Live Dragoş Gheban, managing partner al Catalyst Solutions, companie de consultanţă în resurse umane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO