ZF Live

ZF Live. Dragoş Gheban, CEO al Hipo.ro: Piaţa muncii, într-o zodie puţin fastă - în 2022 a fost mai uşor să-ţi găseşti clienţi decât angajaţi. Cererea de candidaţi cu background tehnic a crescut în mod consecvent în ultimii ani şi va continua să crească şi în viitorul apropiat

Autor: Alexandra Matei

20.01.2023, 18:20 358

În prima jumătate a acestui an, recrutarea va fi un proces cel puţin la fel de greu ca în 2022 Anul trecut, companiile cu cele mai multe oferte de joburi postate pe Hipo.ro au fost Continental, Bosch România, Lidl România, LSEG România, Interbrands Orbico, Veeam Software, Regina Maria, Raiffeisen Bank, Vodafone Intelligent Solutions şi Honeywell.

Contextul economic mondial pune presiune pe piaţa de recrutare din România, iar aducerea de noi angajaţi în companii nu este deloc un proces uşor pentru angajatori. Anul trecut, spune Dragoş Gheban, CEO al Hipo.ro, a fost un an foarte bun din perspectiva volumului de joburi postate pe portalul de recrutare, înturcât numărul companiilor care şi-au căutat noi angajaţi prin intermediul acestuia a ajuns la 1.000.

Însă, precizează el, atunci când sunt multe joburi deschise, candidaţii nu sunt neapărat mai mulţi şi apar, astfel, dificultăţi mai mari de recrutare pentru angajatori. 

„Multe dintre companiile care folosesc portalul nostru pentru recrutare spun că în 2022 a fost mai uşor să îşi găsească clienţi decât angajaţi. Corporaţiile internaţionale ştiu să îşi gestioneze foarte bine brandul de angajator şi au echipe mari în zona de resurse umane. În schimb, antreprenorii români nu au acordat o atenţie mare acestui subiect şi nici nu a fost nevoie până acum câţiva ani, pentru că se recruta relativ uşor. Acum însă acest lucru începe să devină un avantaj competitiv şi s-ar putea ca cei mai afectaţi de lipsa de investiţie sau competenţă pe zona de recrutare să fie antreprenorii locali“, a spus Dragoş Gheban, CEO al Hipo.ro, la emisiunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO