ZF Live

ZF Live. Dumitru Chisăliţă, preşedinte al Asociaţiei Energia Inteligentă: Nu contează cât câştigi, cât consumi sau cât de mare e casa. Preţul la energie electrică şi gaz se plafonează pentru toţi consumatorii

Autor: Alexandra Matei

04.02.2022, 10:20 742

♦ Ordonanţa care a intrat în vigoare la începutul lunii februarie plafonează la 1 leu/KW preţul la energie electrică şi la 0,37 lei/KW preţul la gaze naturale pentru consumatorii noncasnici ♦ Consumatorii casnici vor plăti pentru energia electrică 0,8 lei/KW, preţ plafonat de la 1 leu/KW, indiferent de preţul din contract.

România are de-a face cu o nouă schemă de subvenţionare a facturilor la energie şi gaz, care vizează toţi consumatorii, atât pe cei casnici, cât şi pe cei noncasnici. Astfel, indiferent de veniturile unei persoane fizice sau de situaţia financiară a unei firme, orice consumator va plăti un preţ plafonat pentru energie electrică şi gaz.

Ordonanţa care a intrat în vigoare la începutul lunii februarie, spune Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, plafonează la 1 leu/KW preţul la energie electrică şi la 0,37 lei/KW preţul la gaze naturale pentru consumatorii non-casnici. Consumatorii casnici, menţionează el, vor plăti pentru energia electrică 0,8 lei/KW, preţ plafonat de la 1 leu/KW, indiferent de preţul din contract.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO