ZF Live

ZF Live. Dumitru Pîrvu, Direcţia Statistică BNR: „Investitorii străini au câştigat mai mult decât au investit în România în 2020. Au adus 5 mld. euro şi au câştigat 7 mld. euro“

07.10.2020, 16:15 203

Investitorii străini au ajuns să câştige din România într-un an mai mult decât aduc, ceea ce arată că s-a ajuns la un nivel de maturitate al pieţei pentru investitorii străini.

Datele din cel mai recent raport publicat de către Banca Naţională a României privind inves­tiţiile străine directe arată faptul că investitorii străini au obţinut venituri mai mari în ultimii ani decât suma investită de aceştia în România.

Cu alte cuvinte „ieşirile“ au fost mai mari decât „intrările“ cu 2 miliarde euro în 2019. De asemenea, în 2018, investitorii străini au adus circa 5,2 miliarde euro în România, dar au obţinut venituri de 6,7 miliarde euro. În anul 2017, deşi investiţiile străine directe au fost de 4,7 miliarde euro, investitorii străini au câştigat cu 1,1 miliarde euro mai mult decât suma investită.

Acest lucru ar putea reprezenta pentru economia din România un potenţial mare în ceea ce priveşte atragerea de noi investiţii, spune Dumitru Pîrvu, şef serviciu, Direcţia Statistică,  Banca Naţională a României.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO