ZF Live

ZF Live. Elisa Rusu, CEO, Omnicredit: Cea mai mare cerere de finanţare o avem din zona construcţiilor unde este clar că a existat o problemă foarte mare care a început de acum 2-3 ani legat de preţurile la materiale şi de legislaţie

Autor: Mircea Nica

02.06.2023, 00:05 295

♦ Cred că cea mai mare problemă este că există o doctrină că micile companii nu au şanse să fie finanţate şi au primit refuzuri de la sistemele clasice şi atunci cred că este un pic de teamă, susţine Elisa Rusu.

Cea mai mare parte a cererilor de finanţare înregistrate de Omni­credit, un IFN specializat pe zona finan­ţă­rilor către companiile mici şi mijlocii, vin din zona construcţiilor, urmată de zo­na de transporturi şi producţie, a spus Elisa Rusu, CEO al Omnicredit, în cadrul emisiunii de business ZF Live. 

Cea mai mare cerere de finanţare o avem din zona construcţiilor unde este clar că a existat o problemă foarte mare care a început de acum 2-3 ani legat de preţurile la materiale, de legislaţia care s-a schimbat şi a putut da posibilitatea antreprenorilor să se alinieze la preţurile reale pe care aceştia le aveau. Sunt foarte multe proiecte în care se lucrează pentru stat şi ştim foarte bine că statul mai are întârzieri la plată, chiar dacă este un bun platnic în final, mai întotdeauna există întârzieri din cauza rectificărilor bugetare foarte dese sau sunt multe proiecte care sunt finanţate în spate de fonduri europene şi se întârzie tragerile mai departe de la fonduri. O altă zonă ar fi zona transporturilor, care a fost destul de lovită anul trecut cu creşterile la carburanţi. De asemenea, zona producţiei a fost destul de afectată pentru că foarte mulţi producători care se bazează pe consum de energie s-au trezit cu facturi duble şi poate acestea nu erau bugetate”, a explicat Elisa Rusu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO