♦ Cei doi piloni pentru a executa o cercetare corectă sunt observarea vieţii reale şi obiectivitatea cercetătorului ♦ Pe de-o parte, e necesar să observi cum este viaţa reală, în mediul natural, iar pe de altă parte trebuie să încerci să nu aplici propriile tale credinţe în construirea ipotezelor de cercetare.
Ultimele zile de după aflarea rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidenţiale au adus un val de emoţie puternică în rândul oamenilor, care se întorc la valorile lor şi se împart în două tabere complet opuse, explică cercetătorii agenţiei de studii de piaţă IZI Data.
„Este un moment de scindare, în care se creează majoritar două tabere. Pe acest val de emoţie puternică dat de contextul ultimelor zile, oamenii se întorc la valorile lor puternice şi se creează un dialog de netoleranţă între opiniile lor şi ale celorlalţi“, a afirmat Silvia Luican, founder, IZI Data, în timpul emisiunii online ZF Live.
În perioada alegerilor, sociologii şi casele de sondare au realizat mai multe sondaje cu privire la alegerea noului preşedinte, însă niciunul dintre sondajele efectuate nu au prevăzut creşterea peste noapte a candidatului care ar putea ajunge să conducă România.