ZF Live

ZF Live. Eugen Anicescu, AON România: Cred că piaţa asigurărilor va continua să îşi păstreze trendul de creştere dinamic, dar nu ştiu dacă va fi o creştere de două cifre

Eugen Anicescu, CEO AON România:
România are în continuare una dintre poziţiile codaşe în Europa din perspectiva penetrării asigurărilor şi a consumului de asigurări şi an de an piaţa se străduieşte să vină cu soluţii care să determine creşterea acestui consum de asigurări care este unul dintre elementele de creştere şi modernizare a economiei la final.

Eugen Anicescu, CEO AON România: România are în continuare una dintre poziţiile codaşe în Europa din perspectiva penetrării asigurărilor şi a consumului de asigurări şi an de an piaţa se străduieşte să vină cu soluţii care să determine creşterea acestui consum de asigurări care este unul dintre elementele de creştere şi modernizare a economiei la final.

Autor: Mircea Nica

01.02.2023, 17:00 251

♦ Un sector important în care ar trebui să vedem creştere este sectorul asigurărilor de viaţă ♦ Asigurările de sănătate au un viitor bun pe termen scurt, dar momentan lucrurile sunt în aşezare ♦ În perioada următoare, piaţa ar trebui să îşi găsească resursele pentru a aduce soluţii în zona asigurărilor de garanţii, aceasta fiind una dintre liniile de business care suferă semnificativ după ieşirea City Insurance.

Piaţa asigurărilor îşi va continua trendul dinamic de creştere şi anul acesta, dar este posibil să nu mai fie de două cifre, în schimb sectoare precum asigurările de viaţă şi sănătate sunt zone importante care trebuie dezvoltate, a spus Eugen Anicescu, noul CEO al companiei de brokeraj în asigurări AON România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Cred că piaţa va continua să îşi păstreze trendul de creştere dinamică. Cred că îşi va găsi resursele. Volatilitatea generează nevoi de soluţii. Nu ştiu dacă va fi o creştere de două cifre, dar va continua să crească. Piaţa asigurărilor este un investitor în economie, trebuie să fie o piaţă solidă care să ofere soluţii astfel încât pe termen mediu şi lung să ne aliniem cu pieţele vestice, unde asigurările sunt un furnizor de soluţii şi un catalizator pentru economie“, susţine Eugen Anicescu.

În ceea ce priveşte segmentele individuale de asigurări din România, el a explicat că un sector important în care ar trebui să se vadă creştere este cel al asigurărilor de viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO