ZF Live

ZF LIVE. Feliciu Paraschiv, proprietarul reţelei Paco Supermarket: Am renunţat la 26 de angajaţi din cauza creşterii preţurilor la energie. Dacă nu intervenea statul şi nu plafona preţul, am fi renunţat la 100 din 450 de salariaţi

Feliciu Paraschiv, proprietarul reţelei Paco Supermarket: În fiecare supermarket ne trec pragul între 1.000 şi 1.500 de clienţi pe zi, iar la cash&carry sunt cam 1.000 pe zi. Dezvoltarea viitoare va fi pe segmentul de supermarket.

Feliciu Paraschiv, proprietarul reţelei Paco Supermarket: În fiecare supermarket ne trec pragul între 1.000 şi 1.500 de clienţi pe zi, iar la cash&carry sunt cam 1.000 pe zi. Dezvoltarea viitoare va fi pe segmentul de supermarket.

Autor: Cristina Roşca

05.05.2022, 19:00 190

♦ Anul trecut, reţeaua de magazine Paco a înregistrat o creştere a businessului de 17,6%, până la 34 de milioane de euro l În 2022, avansul proiectat este tot de două cifre, însă în bună parte e influenţat de inflaţie, deci creşterea reală e mai mică ♦ Retailerul are 15 supermarketuri şi un magazin de tip cash&carry, plus operaţiuni online.

Retailerul Paco Supermarket din judeţul Vrancea, unul dintre cei mai importanţi jucători români din comerţul alimentar local, a renunţat la începutul anului la 26 de salariaţi din cauza creşterii accelerate a preţului la energie. Planul iniţial, ţinând cont de evoluţia preţurilor de la momentul acela, era ca 100 de oameni să fie concediaţi, dintr-un total de circa 450. Intervenţia statului, care a plafonat preţul, a avut un impact favorabil în business şi a făcut ca firma românească să îşi reconsidere planurile. Ba mai mult, recent, lanţul de magazine a început să cheme înapoi o parte dintre oameni.

„Înainte să crească preţul la energia electrică, plăteam 230 de lei pe megawatt, asta în august. În septembrie, nu am găsit să contractăm decât cu 550 de lei, pentru ca în octombrie preţul să se modifice la 670 de lei. Apoi, în noiembrie, acesta a urcat la 770 de lei şi în decembrie am ajuns să plătim 1.500 de lei pe megawatt. Previziunile pentru ianuarie au fost de 2.500 de lei, aşa că dacă nu intervenea statul, eram terminaţi. Pentru a contracara efectul scumpirilor, una dintre măsuri a fost să concediem 100 de angajaţi şi am zis că o facem în două etape“, a spus Feliciu Paraschiv, proprietar al Paco Supermarkets, în cadrul emisiunii ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO