ZF Live

ZF Live. Florentina Şuşnea, PKF Finconta: Statul spune că vrea să elimine practica salariilor mascate prin microîntreprinderi, dar trebuia să reducă şi taxarea pe salarii pentru ca măsura să aibă efect

Autor: Ramona Cornea

17.08.2022, 18:15 366

„Dacă am fi avut un Fisc puternic, Inspecţia Muncii puternică nu s-ar fi ajuns la situaţia în care salariile erau mascate pe microîntreprinderi şi contractele parţiale mascau joburi full time. Atunci când fiscalitatea este ridicată se caută pârghii - legale sau la marginea legalităţii - astfel încât să se diminueze.”

Prin noile măsuri fiscale ce vizează microîntreprinderile, autorităţile vor să elimine salariile mascate pe acest tip de companie pentru a beneficia de taxe mai mici, dar măsura trebuia dublată de o scădere a taxelor salariale şi de o limitare a obiectului de activitate al microîntreprinderilor pe care le poate deţine un antreprenor, spune Florentina Şuşnea, managing partner al companiei de consultanţă şi audit PKF Finconta.

„Ştim cu toţii că în ultima perioadă s-a abuzat de sistemul de impozitare al microîntreprinderilor şi legiuitorul a vrut să diminueze utilizarea microîntreprinderilor, care nu erau neapărat folosite într-un sens economic şi natura tranzacţiilor şi veniturilor realizate de o astfel de companie nu era exactă şi nu aveau o substanţă economică. Mulţi dintre consultanţii din toate zonele de activitate şi nu numai foloseau microîntreprinderile pentru a-şi factura salariul. În fapt, acele venituri erau în mod concret de natură salarială”, a spus Florentina Şuşnea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO