ZF Live

ZF Live: Florian Ciolacu, director executiv, Clubul Fermierilor Români: România are nevoie de o strategie naţională de gestionare integrată a apei, agricultura nu poate să facă faţă fără resursa apei

Autor: Iulia Apostoiu

21.07.2021, 16:30 132

Florian Ciolacu, director exe­cutiv al Clubului Fermierilor Români, consideră că trebuie elaborată şi pusă în practică o strategie la nivel naţional de gestionare integrată a apei, astfel încât să se poată iriga întreaga suprafaţă amenajată pentru irigaţii, de peste 3 milioane de hectare, ce are canale întinse pe circa 9.600 de kilometri.

„Avem nevoie de o strategie de gestionare integrată a apei, pentru că ea răspunde unei nevoi care nu poate fi amânată, aceea de a creşte predictibilitatea afacerilor din agricultură şi de a asigura securitatea alimentară, dar această strategie trebuie să aibă în ea ca obiective definirea de direcţii strategice“, a declarat Florian Ciolacu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El menţionează că este o nevoie de o abordare integrată, atât a modernizării infrastructurii vechi de irigaţii, cât şi a infrastructurii de desecare - drenaj şi a infrastructurii combaterii eroziunii solului. În ceea ce priveşte sistemul de irigaţii, există două componente, cea a sistemului naţional prin canale principale şi secundare, şi un nou program naţional pentru dezvoltarea de sisteme de irigaţii locale propus de Clubul Fermierilor Români către Ministerul Agriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO