ZF Live

ZF Live. Florin Pogonaru, antreprenor, preşedintele AOAR: Dacă nu faci transferul la timp către generaţia care vine din urmă, începi să pierzi din ritm pentru că nu mai eşti adaptat la mediul de afaceri

Autor: Robert Manea, Alexandra Matei

28.03.2023, 16:15 320

♦  „În mediul de afaceri românesc văd tot mai adesea tânăra generaţie care preia afacerile părinţilor şi le duce mai departe într-un ritm în care nu le-a dus generaţia precedentă“ ♦ Asocierea este un factor esenţial pentru dezvoltarea mediului de business.

Florin Pogonaru, antreprenor şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Români (AOAR), este de părere că transferul între generaţii într-un business de familie trebuie făcut la timp, astfel încât respectiva afacere să poată evolua şi să poată fi adaptată noilor trenduri şi cerinţe, cum ar fi digitalizare şi economie verde.

„Problema este că dacă nu faci transferul la timp către generaţia care vine din urmă, începi să pierzi din ritm – tu nu mai eşti adaptat la mediul de afaceri pentru a duce afacerea la ultimele cerinţe legate de digitalizare sau economie verde. Atunci când discutăm despre transferul afacerilor între generaţii, trebuie să subliniem acest lucru – avem deja în România exemple când acest transfer s-a făcut şi ritmul de creştere al afacerilor a fost mai mare. În mediul de afaceri românesc văd tot mai adesea tânăra generaţie care preia afacerile părinţilor şi le duce mai departe într-un ritm în care nu le-a dus generaţia precedentă“, a spus el la emisiunea online de business ZF Live. Acest lucru s-a întâmplat şi în cazul lui, atunci când fiul său Andrei Pogonaru a preluat un teren al familiei care nu reuşea să fie revândut, teren pe care astăzi se află Veranda Mall.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO