ZF Live

ZF Live. Gabriel Sincu, country director pentru România în cadrul TMF: România, pe locul 33 din 77 de ţări în topul privind complexitatea fiscală şi birocraţia. Brazilia este fruntaşă, pe când paradisul fiscal Insulele Cayman ocupă ultimul loc

Autor: Robert Manea, Mara Rolea

17.07.2022, 10:51 206

The Global Business Complexity Index (GBCI) este studiul anual efectuat de grupul TMF, o companie internaţională din sfera serviciilor profesionale TMF are prezenţă în 85 de jurisdicţii, inclusiv România, şi are peste 9.000 de angajaţi.

România se află în prima jumă­tate a clasa­men­tului realizat de grupul TMF privind com­plexi­tatea de a face business în diferite ţări de la nivel mondial. Mai exact, piaţa locală ocupă locul 33, iar prezenţa pe o poziţie aparent frun­taşă indică de fapt contrariul - România este o piaţă birocratică, cu fiscalitate com­plicată, situaţie ce poate îngreguna misiu­nea unui in­vestitor străin de a veni aici.

Brazilia se poziţionează în frun­tea cla­samentului, cu cel mai dificil sau complex mediu fiscal, pe când la polul opus, locul 77 este ocupat de Insulele Cayman, un ade­vărat paradis fiscal, relevă studiul anual The Global Business Complexity Index efectuat de grupul TMF, o companie in­ternaţională din sfera serviciilor profesio­nale. Grupul TMF are prezenţă în 85 de ţări, dintre care anul acesta au fost incluse în studiu 77.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO