ZF Live

ZF Live. George Butunoiu, Managero: Pachetele salariale din România pentru poziţiile de top management sunt atât de mari încât nu vor mai creşte, sunt chiar mai mari decât cele din Grecia sau Italia. În prezent, în România, 80% dintre angajaţi îşi schimbă locul de muncă pentru a beneficia de un salariu mai mare

Autor: Livia Gheorghe

30.01.2021, 00:03 1122

Companiile mari din România nu şi-au schimbat cerinţele pentru candidaţii la poziţiile manageriale, iar persoana aleasă ca executiv trebuie să fie gata oricând să facă restructurări, optimizări sau să ajusteze costuri, spune George Butunoiu, headhunter în cadrul companiei Managero. Pachetele salariale nu au mai crescut pe piaţa de România, spune acesta, dar salariile angajaţilor din poziţii de top din companiile mari din România sunt comparabile cu cele din ţările occidentale.

„Pachetele salariale din România pentru poziţiile de top management sunt atât de mari încât nu vor mai creşte, sunt chiar mai mari decât cele din Grecia sau Italia“, afirmă George Butunoiu, pentru emisiunea de business ZF Live.

El spune că, în România, cea mai mare problemă este diferenţa dintre salariile mici şi cele mari şi că salariile pentru poziţiile înalte într-o companie diferă în fiecare domeniu. De exemplu, un director juridic are un salariu net de 5.000 - 6.000 euro într-o firmă mare, un preşedinte de bancă are un salariu net între 20 – 30.000, iar în resurse umane salariile ajung pe la 4.000 -5.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO