ZF Live

ZF Live. Gheorghe Moraru, administrator Morar Pan Com: Avem nevoie de o lege a arendei cu drepturi şi obligaţii pentru ambele părţi, ca în Franţa, să facem contracte de arendă pe 7-15 ani, nu pe un an, astfel fermierii au curaj să facă investiţii. Trebuie să ne unim pe areale restrânse, să facem făină, să nu mai aducem aluat congelat din afară

Autor: Florentina Niţu

13.07.2020, 17:05 188

România are prea puţine mori şi fabrici să producă furaje sau alte produse din cereale, unităţi ce pot fi numărate pe degete, iar astfel piaţa internă este incapabilă să absoarbă producţia agricolă şi fermierii locali sunt nevoiţi să exporte materia primă, bătându-se cu Franţa şi Germania, pe de o parte, şi cu Rusia şi Ucraina, pe de altă parte, a afirmat Gheorghe Moraru, administrator al Morar Pan Com, care cultivă 1.000 de hectare cu cereale în Călăraşi.

Orice investiţie ai face, în cea mai mică linie de procesare, porneşte de la un milion de euro, iar să investeşti singur e dificil. Trebuie să ne unim pe areale restrânse, să facem făină, să nu mai aducem aluat congelat din afară. Este cel mai uşor să faci materie primă, vinzi, îţi iei banii şi pleci o săptămână în vacanţă, apoi o iei de la capăt, a spus Gheorghe Moraru, administrator al Morar Pan Com.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO