ZF Live

ZF Live. Gieorgian Ochi şi Sorin Sfîrlogea, consultanţi la Ascendis: O greşeală frecvent întâlnită în companii este că încep prea multe proiecte în acelaşi timp

Autor: Robert Manea, Mara Rolea

01.07.2022, 16:15 204

♦ Odată cu evoluţia tehnologiei, nivelul de inteligenţă individuală a unei persoane a scăzut, şi astfel angajaţii sunt puşi în faţa adoptării inteligenţei colective, pentru o mai bună continuitate a progresului ♦ Două elemente care pot distruge productivitatea unei persoane sunt diferenţele mari între multitudinea cerinţelor pe care le are de îndeplinit şi cât de frecvent are loc alternanţa între cerinţe.

Conceptul de Agile, cel mai nou stil de management şi de gândire prin care proiectele sunt abordate ”pe bucăţi” iar ţinta finală este mereu în mişcare, reprezintă o modalitate prin care companiile reuşesc să facă faţă schimbărilor dese din business şi să prioritizeze proiectele, în contextul în care planurile făcute pentru o perioada de trei sau cinci ani nu mai sunt fezabile.

„Sunt organizaţii care au început să se concentreze pe lucrurile importante, au prioritizat şi au renunţat la competiţia internă. S-au aşezat cu toţii la masă şi au spus că nu trebuie să pornească 100 de proiecte în acelaşi timp şi să risipească energia în 100 de lucruri începute. Şi au decis că ar putea începe doar 10-15 proiecte şi să le termine repede. Această abordare este bună pentru organizaţie, dincolo de indicatorii de performanţă pe care îi are fiecare angajat sau fiecare manager. Sunt organizaţii care au adoptat Agile şi cu care am şi lucrat şi care, de exemplu, de la 60 de proiecte, s-au limitat la 10 proiecte, dintre care 5 sunt terminate şi 5 sunt în lucru”, spune Sorin Sfîrlogea, consultant la Ascendis, liderul pieţei locale  de training şi de consultanţă, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO