ZF Live

ZF Live. Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank România: Vom intra pe o traiectorie de reducere mai pronunţată a inflaţiei anuale începând cu septembrie – octombrie

Autor: Ramona Cornea

12.08.2022, 17:45 576

„În aceeaşi perioadă a anului anterior, inflaţiile lunare erau foarte mari. Acum, dacă avem inflaţii lunare mai mici (0,9% iulie la iunie – n. red.) nu mai avem acele şocuri de anul trecut la preţul la energie şi ducem în jos inflaţia anuală.”

România pare că a trecut de vârful de inflaţie (minus 0,1%, an/an în iulie – n. red.) şi va intra pe o traiectorie de reducere a inflaţiei anuale începând din perioada septembrie – octom­brie, spune Ionuţ Dumi­tru, economistul-şef al Raiffeisen Bank România.

„Cu informaţiile pe care le avem astăzi putem spune că, probabil, suntem aproape de vârful de inflaţie şi începând cu septembrie - octombrie vom intra pe o traiectorie de reducere a inflaţiei anuale pentru că ne ajută efectul de bază. În aceeaşi perioadă a anului anterior, inflaţiile lunare erau foarte mari. Acum, dacă avem inflaţii ceva mai mici lunare pentru că nu mai avem acele şocuri de anul trecut la preţul la energie, ne ducem în jos cu inflaţia anuală. Dar avem o incertitudine încă mare”, a declarat Ionuţ Dumitru în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO