ZF Live

ZF Live. Ionuţ Simion, PwC România: În 2020 va fi presiune mare pe deficitul bugetar de 3,5% din PIB. Problema e prognoza de 4,1% creştere economică. Introducerea proiectului SAF-T ar putea reduce considerabil gap-ul de TVA. România are cel mai ridicat deficit de încasare a TVA din UE, de 36%

Autor: Miruna Diaconu

13.01.2020, 19:40 286

Introducerea proiectului SAF-T ar putea reduce considerabil gap-ul de TVA. România are cel mai ridicat deficit de încasare a TVA din UE, de 36%.

Ionuţ Simion, country managing partner la PwC România, este de părere că pragul de 4,1% creştere a Produsului Intern Brut şi deficitul bugetar de 3,5% din PIB vor fi praguri dificil de atins, mai ales că, pentru acoperirea deficitului bugetar, fiind an electoral, nu vor fi luate măsuri legislative privind îngheţarea sau tăierea salariilor şi pensiilor.

„Anul acesta va fi o presiune mare asupra deficitului bugetar prognozat la 3,5% din PIB. problema e că noi stăm în jurul acestui 4,1% creştere economică. Întrebarea este dacă vom reuşi să atingem acest 4,1%. Ar fi o surpriză să avem creşterea de 4,1% pe fundamente economice reale“, a spus Ionuţ Simion, country managing partner la PwC România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO