ZF Live

ZF Live. Ionuţ Vochin, fermier: Trebuie să investiţi în tehnologie dacă vreţi să fiţi profitabili şi eficienţi

Autor: Bianca Dorobanţu

20.12.2016, 00:05 319

Investiţiile în sisteme tehnologizate în domeniul agriculturii ar trebui să se afle pe lista de priorităţi a oricărui agricultor, a spus Ionuţ Vochin, proprietarul Oxigen Agro Product Company, care cultivă legume în satul Novaci (jud.Giurgiu) şi le vinde marilor retaileri.

Compania cultivă roşii, ardei, salată şi alte legume pentru marile lanţuri de retail pe o suprafaţă totală de 17 hectare. Dintre acestea, trei hectare sunt sere şi solarii, pe care antreprenorul produce legume prin sistemul hidroponic.

„Producem roşii, cherry în special, castravete Cornichon, ardei California. Nu ne-am axat pe legume care se pot găsi uzual. Producem legume cu valoare adăugată mare, în sistem intensiv, hidroponic, plantele fiind crescute în saci de coajă de nucă de cocos. Am externalizat producţia de răsaduri, le facem într-un institut de cercetare. Cumpărăm seminţe de la cei mai importanţi producători din Olanda“, a declarat antreprenorul în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO