ZF Live

ZF Live. Irinel Gheorghe, Sipex: Piaţa de construcţii din România are nevoie de încă 350.000 de oameni pentru a duce la bun sfârşit toate proiectele. „Fierarii şi instalatorii cu experienţă sunt foarte greu de găsit.”

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.05.2023, 11:03 715

„Dacă informaţiile noastre sunt corecte, bani există în piaţă, problemele noastre sunt legate de birocraţia care există încă în România şi de deficitul mare de personal.”

Sectorul de construcţii din România se luptă cu un deficit de aproximativ 350.000 de persoane, ceea ce constituie o mare provocare pentru companiile din domeniu, mai ales în faţa investiţiilor şi proiectelor care vor avea nevoie să fie implementate – care vor fi finanţate atât din bani europeni, cât şi bani privaţi, a spus Irinel Gheorghe, acţionar majoritar şi CEO al SIPEX, distribuitorul de materiale şi finisaje pentru construcţii, listat la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO (simbol bursier SPX).

„Piaţa de construcţii din România - însemnând producători, distribuitori, executanţi, firme de construcţii - are nevoie de 350.000 de oameni pentru a duce la bun sfârşit toate proiectele. Dacă informaţiile noastre sunt corecte, bani există în piaţă, problemele noastre sunt legate de birocraţia care există încă în România şi deficitul de forţă de muncă din domeniu. Deci, probabil că în perioada următoare vor exista bani, iar dacă peste aceşti bani s-ar suprapune şi o debirocratizare ar fi mult mai bine”, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Irinel Gheorghe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO