• Leu / EUR4.9423
  • Leu / GBP5.8196
  • Leu / USD4.6194
ZF Live

ZF Live. Iulian Sorescu, casa de avocatură Noerr: România oferă cele mai bune facilităţi prin ajutoarele de stat atât pentru multinaţionale, cât şi pentru companii româneşti, pentru cei care vor să facă investiţii. Dar investitorii au nevoie de infrastructură şi o predictibilitate mai bună

Autor: Alexandra Matei

25.02.2021, 00:06 251

Numărul investiţiilor străine, în prezent destul de limitat la nivelul României, ar putea creşte odată ce infrastructura ţării se va dezvolta, instabilitatea fiscală se va redresa printr-o mai bună predictibilitate şi mediul de business va fi promovat mai mult, punându-se accent pe lucrurile pozitive pe care le oferă ţara, pentru a da încredere investitorilor, consideră Iulian Sorescu, expert în ajutoare de stat, consultant financiar şi de business şi intrapreneur la Noerr. Totodată, limitate sunt şi facilităţile pe care le oferă statul român în vederea investiţiilor, consultantul financiar menţionând facilităţi precum scutirea de impozit pe profit reinvestit şi ajutoarele de stat pentru firme de producţie şi spunând că este esenţial ca acestea să fie folosite cum trebuie şi să se obţină cât mai mult în urma utilizării lor.

„Ne-am dori investiţii străine mari, dar şi cele mici şi recurente sunt bune pentru mediul de busi­ness din România. În momentul de faţă, contextul economic este destul de bun în ciuda pandemiei. Vedem un interes din ce în ce mai mare pentru România. O parte din acesta este, într-adevăr, mai mult în zona de analiză şi de înţelegere a mediului de business, dar vedem şi investiţii care rămân aici, chiar dacă sunt creşteri de capacităţi sau companii noi. Sunt mulţi investitori care au businessuri în România – spre exemplu, hale de producţie – şi care se extind cu alte hale sau aduc echipamente suplimentare pentru a produce mai mult şi mai eficient. O mai bună infrastructură ar atrage mai mulţi investitori, iar comunicarea şi transportul ar fi mult mai fluide. Cu cât am avea o predictibilitate mai bună, am funcţiona mai bine şi avem nevoie şi de o percepţie pe termen lung. Mediul de business ar trebui promovat mai mult, punându-se accent pe lucruri pozitive pentru a da încredere investitorilor“, a declarat Iulian Sorescu.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9423
Diferență: 0,0121
Ieri: 4.9417
Azi: 4.6194
Diferență: -0,2031
Ieri: 4.6288
Azi: 5.8196
Diferență: 0,5008
Ieri: 5.7906
Azi: 4.8107
Diferență: 0,1082
Ieri: 4.8055