ZF Live

ZF Live. Laurenţiu Mandu, managing director al Capgemini România: Ne-am hotărât să investim foarte mult în programe de creştere a specialiştilor

Autor: Mara Rolea

21.06.2022, 18:40 652

Capgemini România are în plan ca până la sfârşitul acestui an să aducă în companie specialişti IT din India, mai ales că 120.000 din cei 325.000 de angajaţi ai reţelei globale sunt originari din India.

Capgemini România, subsidiara locală a companiei franceze de consultanţă IT&C şi transformare digitală cu acelaşi nume, a hotărât să investească mai mult în programele de internship şi de mentorat pentru a aduce noi specialişti IT pe piaţa locală. Această decizie vine în contextul în care România are 210.000 de specialişti în domeniul IT, însă nu toţi deservesc piaţa locală.

„Ne-am hotărât să investim foarte mult în programe de creştere a specialiştilor, deoarece durează trei ani să creşti un specialist cu experienţă, dar o să am nevoie de specialişti şi peste trei ani şi decât să-i caut atunci, mai bine îi cresc de acum şi capătă experienţă în proiecte reale. E vorba de programe de internship şi de mentorat unde luăm fie absolvenţi, fie studenţi care au pregătire teoretică, îi trecem prin programe de instruire, de training, prin programe de certificare, îi punem să facă shadowing lângă specialiştii noştri. În funcţie de cum se dezvoltă, foarte mulţi ajung să fie angajaţii noştri“, a spus Laurenţiu Mandu, managing director al Capgemini România, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO