ZF Live

ZF Live. Despre listarea Hidroelectrica şi ce urmează pentru FP după IPO-ul companiei de stat. Ilinca von Derenthall, FP: Interesul este mare din partea fondurilor de pensii pentru Hidroelectrica. Listarea este la Bucureşti, dar vrem să atragem interes instituţional internaţional

Autor: Robert Manea, Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

01.06.2023, 07:00 1636

♦ În termen de maximum trei luni de la listare, majoritatea banilor obţinuţi din vânzarea de acţiuni vor fi distribuiţi către acţionarii FP sub formă de dividende.

Procesul de listare la Bursa de Valori Bucureşti a Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, se desfăşoară conform aşteptărilor, cu o perioadă foarte efervescentă în următoarele săptămâni.

Iar închiderea cu succes a ceea ce ar putea fi cea mai mare listare nu doar din România, ci şi din estul Europei, ar putea schimba Bursa de la Bucureşti radical în bine, spune Ilinca von Derenthall, preşedintele comitetului reprezentanţilor Fondului Proprietatea (FP) şi preşedintele consiliului consultativ al Meta Estate Trust (META).

„După cum ştim, este mare interes din partea fondurilor de pensii, care vor investi o sumă substanţială. Fondurile româneşti P2 sunt, cumulat, cei mai mari investitori şi ai FP. Ele au fost şi motorul decizional care a convins boardul FP să listăm compania. Nu ne limităm la piaţa românească. Listarea este pe BVB, dar vrem să atragem interes instituţional internaţional. Din câte înţeleg de la băncile de investiţii, procesul se desfăşoară conform aşteptărilor“, spune Ilinca von Derenthall, invitată la ediţia din 31 mai 2023 a ZF Live.

ZF a scris de mai multe ori că listarea celei mai profitabile companii din portofoliul statului român se va realiza în urma unei oferte care poate atinge 2 mld. euro, ca urmare a vânzării parţiale sau integrale a pachetului de 20% deţinut de acţionarul minoritar Fondul Proprietatea. Statul îşi va păstra participaţia de 80%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO