ZF Live

ZF Live. Liviu Deceanu, economist, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca: Bugetul a fost construit într-un mod mult prea optimist, iar deficitul estimat de 4,4% din PIB va fi depăşit. Dacă economia creşte, atunci de ce sunt sute de mii de angajaţi în stradă care cer măriri de salarii, măriri care nu se dau?

ZF Live. Liviu Deceanu, economist, profesor la...

Autor: Răzvan Botea

05.06.2023, 08:00 4471

Liviu Deceanu: Unii indicatori economici, cum ar fi PIB, sunt pe cale de a fi depăşiţi. Ne uităm din ce în ce mai mult la calitatea mediului, sănătate, tot ce înseamnă calitatea vieţii şi mai puţin la evoluţia PIB.

Liviu Deceanu, economist, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, este de părere că bugetul de stat a fost construit în mod nerealist, iar ţinta de deficit bugetar, care este de 4,4% din PIB, nu va putea fi atinsă, în condiţiile în care, la patru luni din an, deficitul bugetar este aproape de 2% din PIB.

În 2022, mai bine de o treime din deficitul bugetar de 5,7% din PIB a fost făcut în noiembrie şi decembrie.

„Este clar că bugetul a fost mult prea optimist construit. Avem o ţintă de 4,4% deficit şi deja după primele patru luni ale acestui an suntem undeva în zona de 1,7% din PIB, poate chiar 2% din PIB. Nu cred că ne vom încadra în ţinta asta”, a zis Liviu Deceanu la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO