ZF Live

ZF Live. Louisa Gorban, manager, Rail Hub Transylvania: Rail Hub Transylvania a creat două coridoare prin care exportă cereale din Ucraina

Autor: Mara Rolea

06.08.2022, 00:05 268

♦ „Tot ce înseamnă comerţ cu Ucraina este acum o mare provocare.“

Compania Rail Hub Transylvania, companie care operează un terminal de cereale intermodal în judeţul Arad, a creat două coridoare prin intermediul cărora se face export cu cereale din Ucraina, având ca puncte de frontieră Dorneşti, respectiv Halmeu. Coridoarele au luat naştere la scurt timp după izbucnirea războiului de la graniţă.

„După război la două săptămâni soţul meu a fost prezent în Ucraina şi astăzi este acolo pentru a dezvolta o nouă locaţie mai aproape de Polonia de unde să facem livrări de cereale şi din aceeaşi locaţie, având facilitatea unei linii duble, să creăm trenuri de containere şi trenuri convenţionale de cereale care să vină până la terminalul nostru din Arad“, spune Louisa Gorban, manager, Rail Hub Transylvania, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Managerul companiei explică şi faptul că marfa ajunge cu vagoanele în cele două locaţii Halmeu şi Dorneşti, după care este livrată spre destinaţii cum este portul Constanţa, dar şi spre alte porturi din Europa cum ar fi Rotterdam, Hamburg. Pe scurt, compania asigură partea de logistică între vestul României, portul Constanţa, precum şi alte porturi europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO