ZF Live

ZF Live. Lucian Bondoc, managing partner, Bondoc şi Asociaţii: România pierde 2% din PIB anual din TVA necolectată, lăsăm să se risipească anual costul unei autostrăzi

Autor: Ramona Cornea

25.05.2023, 18:40 191

„Noi pierdem 7,5 mld. euro în TVA necolectat, polonezii, care au o populaţie dublă, pierd doar 5 mld. euro, iar ungurii doar 725 mil. euro. Practic, renunţăm la 2% la PIB anual, deşi mecanismele pe care le-au folosit Ungaria şi Polonia sunt cunoscute şi eficiente.”

România pierde 2% din PIB anual din TVA necolectată, ceea ce înseamnă că anual se risipesc fondurile necesare pentru construirea unei autostrăzi, a punctat Lucian Bondoc, avocat, managing partner al casei de avocatură Bondoc şi Asociaţii.

„Sunt aspecte care trebuia discutate corect, inclusiv din perspectivă de echilibru în societate, pentru că nu poţi să ceri cuiva să plătească mai mult decât o face dacă tu laşi o autostradă în fiecare an să se risipească în TVA necolectat. Noi pierdem 7,5 mld. euro în TVA necolectat, iar polonezii, care au o populaţie dublă, pierd doar 5 mld. euro, iar ungurii doar 725 mil. euro. Practic, renunţăm la 2% la PIB anual, deşi mecanismele pe care le au folosit Ungaria şi Polonia sunt cunoscute şi eficiente”, a spus Lucian Bondoc în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO