ZF Live

ZF Live Lucian Isac, director general Estinvest: Sper ca Ministerul Finanţelor să vină cel puţin o dată pe an la bursă cu emisiuni de titluri de stat precum Fidelis. Este primul contact al unui român cu bursa

Autor: Robert Manea, Liviu Popescu

11.08.2020, 19:45 133

„Sper ca Ministerul Finanţelor să vină cel puţin o dată pe an la bursă cu emisiuni de titluri de stat precum Fidelis. Este primul contact al unui român cu Bursa de la Bucureşti şi sunt convins că cei care au subscris şi nu erau investitori vor rămâne pe piaţa de capital şi se vor orienta către alte investiţii“, spune Lucian Isac, unul dintre cei mai vechi analişti de pe piaţa de capital din România, şi cel care conduce societatea de brokeraj Estinvest.

Pe parcursul a trei săptămâni, respectiv din 15 iulie 2020 şi până pe 7 august 2020, Ministerul Finanţelor a atras 2 miliarde de lei de la investitorii persoane fizice, la dobânzi chiar şi de 4,5% pe an, într-un program de finanţare intitulat Fidelis şi pe care Lucian Isac îl consideră ca fiind unul de “un real succes“. Acesta a fost prima finanţare a statului român prin titluri de stat care ulterior vor fi listate la bursa de la Bucureşti după o pauză de patru ani.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
MonitorulPartidelor CCR, şah la Guvern
AFACERI DE LA ZERO