ZF Live

ZF Live. Lucian Isac, director general al societăţii de brokeraj Estinvest: Brokerii s-au întors deja, dar din păcate investitorii sunt încă în vacanţă. Eu privesc începutul de toamnă cu speranţă şi sper că va fi o creştere în ceea ce priveşte lichiditatea

Autor: Alexandra Matei

31.08.2022, 07:00 329

Piaţa românească de capital este una dintre cele mai performante din Europa în contextul actual, lucru care se vede atât din evoluţia indicelui BET, cât şi din rezultatele societăţilor. În schimb, incertitudinile par să vină atât din evoluţia conflictului de la graniţă, cât şi din discuţiile legate de Pilonul II sau supraimpozitarea în domeniul energiei, iar aceste zvonuri îi fac pe unii dintre investitori să amâne decizia de a investi.

Finalul verii îi aduce înapoi pe poziţii pe brokeri, însă mulţi dintre investitori sunt încă în vacanţă, spune Lucian Isac, director general al societăţii de brokeraj Estinvest. El este încrezător şi priveşte cu optimism şi speranţă începutul de toamnă, care speră ca va aduce lichiditatea înapoi la Bursă.

„Brokerii s-au întors deja, dar din păcate investitorii sunt încă în vacanţă. Sperăm ca finalul lunii august să aducă şi investitorii cu mai mult aplomb către piaţă. Privesc începtul de toamnă cu speranţă. Sper că va fi o creştere în ceea ce priveşte lichiditatea. Noi estimăm că va fi o piaţă destul de volatilă până la final de an, având în vedere toate provocările existente, cum ar fi războiul sau economia. Volatilitatea este bună pentru investitorii noi care decid să intre în piaţă, dar şi pentru cei care sunt deja prezenţi în piaţă şi îşi ajustează portofoliile. Important este să crească şi lichiditatea pe care, din păcate, în ultima perioadă am cam pierdut-o“, a spus Lucian Isac, director general al societăţii de brokeraj Estinvest, la emisiunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO