ZF Live

ZF Live. Lupta pentru mediu. Dan Prodan, CEO, Vienna Energy: Fondul de Modernizare al UE poate finanţa investiţiile în noi capacităţi de producţie de energie regenerabilă, dar implicarea autorităţilor române întârzie

Autor: Alexandra Matei

05.04.2021, 20:45 353

Prin intermediul acestui fond vor fi finanţate tehnologii regenerabile hidro, fotovoltaice, eoliene sau cu baterii de stocare Din informaţiile existente, până la 75% din investiţie va fi asigurată prin acest fond.

Noul boom al energiei verzi este generat de pactul verde european, consideră Dan Prodan, CEO al Vienna Energy,  care aminteşte despre Fondul de Modernizare al Uniunii Europene, denumit şi Mecanismul 10d.

Acest fond presupune 6,6 mld. euro, care ar putea intra în economia românească, cu scopul de a finanţa investiţiile în noi capacităţi de producţie de energie regenerabilă, însă Ministerul Energiei, cel delegat pentru a concepe un ghid de modernizare pentru România, întârzie să facă demersurile necesare în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO