ZF Live

ZF Live. Lupta pentru mediu. Roxana Ilie, coordonator de proiecte, UNTRR: Guvernul ar trebui să aloce 5 miliarde de euro transportului rutier, pentru a scădea nivelul de poluare

Autor: Alexandra Matei

10.04.2021, 10:01 198

♦ Aceste demersuri vizează în special decarbonizarea transporturilor rutiere, iar majoritatea statelor membre din UE au deja o reţea dezvoltată de staţii de alimentare cu gaz natural comprimat şi lichefiat ♦ România, în schimb, are doar trei astfel de staţii.

Uniunea Naţională a Trans­portatorilor Rutieri din România (UNTRR) a propus Guvernului României să aloce 5 mld de euro prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR). Propunerea, spune Roxana Ilie, coordonator de proiecte în cadrul UNTRR, este ca aceşti bani să se aloce pentru digitalizarea şi reînnoirea a jumătate din flota României de vehicule comerciale, licenţiate pentru transport rutier de marfă şi de persoane, pe bază de gaz natural comprimat sau lichefiat.

Totodată, aceştia se doresc a fi alocaţi şi pentru dezvoltarea a 100 de staţii de alimentare cu gaz natural comprimat (CNG) şi gaz natural lichefiat (LNG) în România. „UNTRR a semnalat oportunitatea de a sprijini România să realizeze tranziţia verde în domeniul transporturilor rutiere, prin acordarea de subvenţii pentru achiziţionarea de vehicule cu combustibil alternativ. Concret, UNTRR a propus Guvernului României să aloce 5 miliarde de euro pentru sectorul transporturilor rutiere, prin PNRR, propunere care trebuie transmisă Comisiei Europene până la finalul lunii aprilie. Propunerile noastre sunt ca aceşti bani să se aloce pentru digitalizarea şi reînnoirea a jumătate din flota României de vehicule comerciale de transport rutier de marfă şi de persoane, pe bază de gaz natural comprimat sau lichefiat. Tot­odată, banii am propus să fie alocaţi şi pentru dezvoltarea a 100 de staţii de alimentare CNG şi LNG în România“, a declarat Roxana Ilie, coordonator de proiecte la UNTRR, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO