ZF Live

ZF Live. Marcel Spatari, director şi expert economic, Syndex România: În cele mai mari 20 de companii de IT din România, media valorii adăugate per salariat pe an este în jur de 180.000 de lei

Autor: Alexandra Matei

08.05.2021, 10:35 311

♦ „Există nume mari în ţară – Microsoft, Nokia, Oracle –, dar dacă ne uităm la ponderea activităţilor din România în cadrul acestor grupuri se va vedea că este vorba de activităţi care aduc valoare adăugată relativ mică” ♦ Companiile din IT reprezintă 3,7% din economia României l Un salariat român din cadrul unei companii de IT câştigă, în medie, 1.500 de euro, în timp ce în Germania, salariul mediu net este de peste 3.000 de euro.

Sectorul IT din România are nevoie de mai multe activităţi cu o valoare adăugată mai mare, crede Marcel Spatari, director şi expert economic al Syndex România, şi cu toate că ponderea valorii adăugate din sectorul IT pare că este printre cele mai mari, lucrurile nu stau într-adevăr astfel.

Astfel, susţine directorul Syndex România, în cele mai mari 20 de companii de IT din România, media valorii adăugate per salariat pe an este în jur de 180.000 de lei, ceea ce este sub productivitatea de la uzinele Dacia sau Ford şi puţin peste productivitatea medie a unui salariat din Lidl.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO