ZF Live

ZF Live. Mehita Fanny, IFC Europe, şi Iuliana Leon, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, România: Cum pot fi revitalizate marile investiţii economice prin proiecte de parteneriat public-privat? „Este foarte important să ne aliniem legislaţia la cele mai bune practici internaţionale.“

Autor: Răzvan Botea

16.05.2023, 00:06 114

„Parteneriatele publice-private nu sunt un înlocuitor al fondurilor europene, ci sunt un instrument complementar.“

Este nevoie ca legislaţia românească să fie modificată pentru a se alinia la cele mai bune practici internaţionale, spun specialiştii în parteneriate public-private (PPP), când sunt întrebaţi care este motivul pentru care aceste practici au eşuat în România.

„Este foarte important să ne aliniem legislaţia la cele mai bune practici internaţionale. Eşecurile au venit şi din cauza faptului că acest lucru nu s-a întâmplat. Am folosit documentarea tehnică din alte contracte pentru contractele PPP. Era de aşteptat să fie un eşec, pentru că nu aduci pentru investitori soluţiile tehnice şi te aştepţi ca el să acţioneze ca un constructor, în locul unui investitor privat“, spune avocata Iuliana Leon, managing associate la casa de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, la ZF Live.

De asemenea, parteneriatele public-private nu sunt un înlocuitor al fondurilor europene, a punctat şi Mehita Fanny, director regional pentru Europa, IFC Europe. IFC este braţul investiţional al Băncii Mondiale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO