ZF Live

ZF Live. Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România: Copiii trebuie ţinuţi cât mai mult în şcoală. Veniturile băneşti şi randamentul în educaţie se dublează cu fiecare ciclu de învăţământ absolvit

Autor: Mara Rolea

28.10.2021, 18:00 156

Şi cei care termină o şcoală vocaţională, o şcoală profesională sau cei care sunt absolvenţi de învăţământ dual pot să aibă câştiguri şi pot să se autosusţină şi să aibă bunăstare în societate.

La fiecare leu investit în educaţia unui copil, bugetul de stat câştigă 8 lei, arată rezultatele unui studiu realizat de firma de consultanţă Deloitte la cererea Fundaţiei World Vision România, organizaţie care derulează programe de educaţie pentru copiii din medii vulnerabile. 

,,Ne-a surprins să vedem în prim-plan nişte cifre care ne scot în evidenţă că randamentul investiţiei în educaţie este de 700%. Deci înseamnă că investiţia în educaţie este una dintre cele mai profitabile tipuri de investiţie. Rolul studiului nu este de a avea doar cifre pe care să le punem în sertar, rolul studiului este acela de a discuta cu toţi cei care trebuie să investească în educaţie, cu toţi cei care pot să susţină şi au în fişa postului să susţină educaţia“, afirmă Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO