ZF Live

ZF Live. Mihai Constandiş, country manager, head of Romania Studios, Cognizant Softvision: Sunt prea puţini specialişti în IT pentru câte proiecte de dezvoltare de software există, nu doar în România, ci la nivel global

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.02.2022, 00:07 768

„În 2021 am ales să mergem naţional, în România. Dacă înainte ne concentram pe anumite oraşe, unde avem birouri fizice, în 2021 am început să aducem specialişti de oriunde din ţară”

Digitalizarea accelerată de contextul pandemic a subliniat şi mai mult lipsa de specialişti IT la nivel global, astfel că au crescut presiunea asupra facultăţilor de profil care pregătesc IT-işti, dar şi interesul companiilor de IT de a colabora cu mediul academic în vederea rezolvării deficitului de forţă de muncă.

„Este un deficit la nivel global. Adică există mai multă muncă în IT, în dezvoltare software, decât există specialişti la nivel global. Astfel, e important ca facultăţile să livreze acei oameni entuziaşti de tehnologie - pentru că entuziasmul şi pasiunea pentru tehnologie contează mult pe lângă pregătirea pe care o au din şcoală. Şi consider că e important ca firmele de IT să colaboreze cu mediul academic pentru a adapta în mod constant curricula la realitatea de business şi cred că este importantă cultura digitală pe care să începem să o infuzăm chiar de la vârste mai mici”, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Mihai Constandiş, country manager, head of Romania Studios, Cognizant Softvision, producător de software cu peste 2.000 de angajaţi la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO