ZF Live

ZF Live. Mihai Manole, managing partner, Tema Energy: În România, infrastructura de telecom e peste cea din regiune, însă sunt foarte multe instituţii care au echipamente vechi şi prea puţini specialişti

Autor: Alexandra Matei

02.04.2021, 10:40 292

♦ În 2020, Tema Energy a avut un an record din perspectiva data centerelor, întrucât au fost implementate aproximativ 15 astfel de soluţii în diferite companii ♦  Investiţia minimă într-un data center poate fi între 20.000 şi 30.000 de euro, însă pentru data centerele de dimensiuni mari, aceasta ajunge chiar la milioane de euro.

România este una dintre ţările cu o infrastructură de comunicaţii foarte bună, comparativ cu alte ţări din regiune, însă dezavantajul este acela că multe instituţii încă folosesc echipamente vechi şi au un deficit de specialişti.

Totuşi, în prezent, susţine Mihai Manole, managing partner al Tema Energy, companie care oferă soluţii integrate şi complete de data centere, sunt unele ministere – Ministerul Justiţiei, Ministerul de Interne sau Ministerul Educaţiei – care deţin data centere, centre IT şi centre de inovare, unele dintre acestea realizate chiar de această companie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO