ZF Live

ZF Live. Mihai Purcărea, BRD Asset Management: Mulţi spun că românii nu au educaţie financiară, dar nu sunt de acord. Cred că mai degrabă nu avem experienţă în investiţii

Autor: Alexandra Matei

05.07.2021, 08:20 686

♦ Fondurile BRD Asset Management au circa 108.000 de clienţi, ceea ce clasează administratorul pe primul loc în piaţă din perspectiva numărului de investitori, în timp ce după valoarea nominală a activelor (4,9 mld. lei), aceasta ocupă locul al treilea ♦ În ultimii ani, BRD Asset Management s-a apropiat din ce în ce mai mult de clientul obişnuit de retail şi şi-a propus ca investiţiile să fie accesibile pentru oricine ♦ Astăzi, sunt clienţi care subscriu lună de lună câte 200-300 de lei din salariu.

Mihai Purcărea, director general al BRD Asset Management, care administrează investiţii de 4,9 mld. lei, contrazice ideea că românii sunt lipsiţi de educaţie financiară şi consideră că ceea ce le lipseşte de fapt este experienţa de a investi.

„Mulţi spun că românii nu au educaţie financiară. Eu nu sunt de acord, cred că nu avem experienţă. Ne dorim să ajungem la cât mai mulţi clienţi care să investească, să capete experienţă. Am încredere că vor veni spre noi şi apoi către piaţa de capital. Cred că în 2-3 ani, la nivel de industrie, avem posibilitatea să ajungem la 1 milion de clienţi (faţă de circa 400.000 de investitori în prezent - n. red.). Cred cu tărie că ei vor veni în timp. Fondurile de investiţii sunt produse foarte potrivite pentru a economisi şi a investi. Cred că dacă ofer expunere către 10 persoane care cumpără fonduri, mini­mum 8 dintre ele vor spune că este ceva potrivit şi vor vrea să continue“, a spus Mihai Purcărea, director general al BRD Asset Management, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO