ZF Live

ZF Live. Mihail Arghiropol, fondator MAD Projects. Mihail Arghiropol a preluat sediul fostei sucursale BCR de pe Calea Victoriei şi dezvoltă The Gallery cu spaţii comerciale premium. Proiectul are aproximativ 1000 mp, iar obiectivul principal îl constituie zona comercială

Autor: Mara Rolea

16.08.2022, 19:15 666

MAD Projects, companie specializată în reconversie imobiliară de reabilitare, proiectare şi design, controlată de Mihail Arghiropol, va inaugura în toamna acestui an un nou proiect comercial, The Gallery, pe Calea Victoriei 155 în locul sucursalei BCR.

„Am preluat de la un grup de investi­tori fostul sediu al sucursalei BCR, Calea Victoriei 155, unde avem proiectul The Gallery, pe care îl vom compartimenta în spaţii comerciale premium“, a spus Mihail Arghiropol, fondator al MAD Projects, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Proiectul are aproximativ 1000 mp, iar obiectivul principal îl constituie zona co­mercială, deoarece Calea Victoriei este deja dezvoltată din punctul de vedere al res­tau­rantelor, cafenelelor sau hotelurilor, pe când magazinele comerciale se află în deza­vantaj numeric. Proiectul mai necesită obţi­nerea unei aprobări în ceea ce priveşte modificările unor elemente de faţadă.

„Este evident că zona Calea Victoriei nu este cel mai bun loc să locuieşti. Este o zonă de hoteluri, de Airbnb, aşa cum în toate capitalele centrul nu este rezidenţial pentru că este aglomerat, este scump, nu ai niciuna din facilităţile necesare unei locuiri decente. Sunt zone mult mai bune de locuit limitrofe Căii Victoriei care sunt mai bune pentru rezidenţial“, consideră Mihail Arghiropol.

MAD Projects mai are două proiecte care sunt în stand-by, însă Mihai Arghiropol estimează începerea lor în doi ani de acum încolo. Printre acestea se află Casa Gheorghe Manu de pe Calea Victoriei. Proiectul de

17 apartamente La Maison de pe strada Dumbrava Roşie, de lângă Parcul Ioanid, reprezintă un alt proiect al companiei care mai are spre vânzare două apartamente. Din cele 17 apartamente iniţiale, proiectul a fost modificat la 12 apartamente.

„Sunt oameni care îşi doresc aparta­mente de peste 150 metri. Cel mai scump apartament vândut a fost 1,5 mil. euro, vân­dut în doi ani. Proiectul a durat 5-6 ani fără do­cumentaţie. Cu tot cu documentaţie 7 ani“, adaugă Mihail Arghiropol.

Fondatorul MAD Projects spune că mai au un proiect în autorizare pe Strada Icoanei 29 şi un alt proiect în curs de desfă­şurare în câmpul Pipera. Cel din urmă va fi un proiect rezidenţial aflat la o distanţă de circa 5 minute de mers cu maşina faţă de zona de birouri Promenada. „Cred că am pu­tea avea succes cu nişte apartamente middle to high pentru că este o zonă extra­ordinar de izolată în pădure cu deschidere la lac lângă complexul Onix. Vor fi până în 20 de apartamente“, completează Mihai Arghiropol. Totodată, în urma unei statis­tici publicate de Deloitte, Bucureşti este singura capitală europeană care nu repre­zintă cel mai scump oraş din ţara respectivă. Fondatorul MAD Projects este de părere că preţul pe metru pătrat în centru faţă de periferie este un multiplu de şase, şapte sau zece în cazul Parisului.

„În Varşovia sau în Budapesta cumperi în centru cu 9.000 de euro, cumperi la periferie cu 2.000 de euro. În Bucureşti cumperi în centru cu 2.000 de euro, la periferie cu 1.500 de euro. În centru s-au făcut multe clădiri care nu au respectat planul urbanistic general. S-au făcut nişte abuzuri care au făcut să se vândă nişte apartamente ieftine în centru“, a mai declarat Mihail Arghiropol.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO