ZF Live

ZF Live. Mircea Petrilă, broker de credite la KNUV Credit: Este clar că băncile vor să dea credite ipotecare având în vedere şi faptul că au venit cu dobândă de 4,99%, iar IRCC este 5,86%. Piaţa o simt foarte bine din perspectiva ofertelor

Mircea Petrilă este de părere că rambursarea anticipată în cazul creditelor ipotecare ar fi o alegere foarte bună.

Mircea Petrilă este de părere că rambursarea anticipată în cazul creditelor ipotecare ar fi o alegere foarte bună.

Autor: Mircea Nica

10.07.2024, 09:20 2667

♦ „De obicei, oamenii preferă imobile noi, care au preţuri mai mari decât cele din anii ’70 - ’80. Un imobil nou de 3 camere decent este undeva la 100.000 euro şi trebuie să ai 15.000 euro avans. Acesta este unul din lucrurile care împiedică clienţii.“

Piaţa are oferte bune pe zona creditelor ipotecare, băncile au venit cu oferte de dobânzi sub 5%, în condiţiile în care indicele de referinţă IRCC pentru creditele retail noi în lei este la 5,86%, iar acest lucru înseamnă că băncile vor să dea credite, a spus Mircea Petrilă, broker de credite la KNUV Credit, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Sunt broker de aproape 20 de ani. Piaţa o simt foarte bine din perspectiva ofertelor. Există dobânzi fixe la creditele ipotecare de 4,99%, la BCR şi Raiffeisen pentru 3 ani, după care variabilă. Atunci urmează IRCC + 2,3%. Este o ofertă bună dacă ne gândim că EURIBOR este peste 4%, deci o dobândă de 4,99% este minunat. Faptul că băncile au venit cu dobândă de 4,99%, iar IRCC este 5,86% este clar că băncile vor să dea credite“, a spus el.

Brokerul de credite a mai adăugat că din perspectiva clienţilor, aceştea preferă imobile noi, dar această preferinţă vine cu preţuri mai mari comparativ cu imobilele din anii ’70-’80.

„De obicei, oamenii preferă imobile noi şi au preţuri mai mari decât cele din anii ’70 - ’80. Trebuie să ai 15% avans. Un imobil nou de 3 camere decent este undeva la 100.000 euro, ceea ce înseamnă că trebuie să ai 15.000 euro avans. Acesta este unul din lucrurile care împiedică clienţii“.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro