ZF Live

ZF Live. Mircea Raianu, University of Marylan. Cum a ajuns un român, profesor în SUA, să scrie o carte despre TATA, unul dintre cele mai mari grupuri industriale din India. Ce părere are el despre America de astăzi şi cum priveşte evoluţia României de la Washington?

Autor: Iulia Apostoiu

03.08.2021, 00:00 181

Mircea Raianu, assistant professor la University of Maryland, este autorul cărţii „TATA: The Global Corporation That Built Indian Capitalism“, care va fi disponibilă în Europa din 30 Iulie. Cartea este o analiză istorică, ştinţiifică şi obiectivă a grupului industrial indian TATA, dar de asemenea oferă şi lecţii importante de leadership pentru cei care au un business.

„Este o carte scrisă în mod obiectiv, este o analiză serioasă şi sistematică a grupului, deci nu este un how to manual, poate fi citită ca să se vadă unde s-a greşit în mediul istoric şi social în care ei funcţionau, a produs anumite efecte, orice business care operează în orice context trebuie să îşi dea seama care sunt posibilităţile şi care sunt limitele activităţilor lor“, a declarat Mircea Raianu în cadrul emisiunii de business ZF Live. El a plecat din România în anii 2000, la vârsta de 13 ani, a urmat liceul în SUA şi apoi a făcut facultatea la University of California, Berkeley, urmând apoi un master la Harvard, iar acum este un profesor de istorie la universitatea din Maryland. Cartea „TATA: The Global Corporation That Built Indian Capitalism“, a fost scrisă în şapte ani, dintre care aproximativ doi ani au inclus numai researchul în India.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO