ZF Live

ZF LIVE. Nawaf Salameh, preşedinte fondator al Alexandrion Group: Am depăşit pragul de 1 miliard de lei afaceri în 2021. Producţia a crescut cu 40%, iar vânzările cu 20%

Autor: Cristina Roşca, Mara Rolea

13.01.2022, 00:05 482

♦ Alexandrion Group este cel mai mare producător local de băuturi spirtoase după cifra de afaceri ♦ Grupul are şi operaţiuni de import pe această piaţă şi are totodată producţie de vin sub umbrela Iconic Estate.

Grupul Alexandrion, ce deţine operaţiuni în mai multe ţări din lume - activitate pe care o coordonează din România, de unde a pornit businessul iniţial -, a reuşit anul trecut să depăşească pragul de 1 mld. lei (200 mil. euro) cifră de afaceri. Este vorba de businessul pe toate pieţele şi pe toate diviziile.

„Anul trecut am reuşit să creştem producţia cu 40%, iar cifra de afaceri totală cu 20%. Nu cred că o să am surprize din punct de vedere strategic – sau din alte puncte de vedere – să îndeplinesc ţinta de a ajunge la afaceri de 2 mld. euro (în cinci ani, estimare ce datează din 2021 – n.red.). Singura problemă pe care o întâmpin este de a găsi personalul dedicat să mă ajute ca acest lucru să se întâmple“, spune Nawaf Salameh, preşedinte fondator al Alexandrion Group. El se arată încrezător că va reuşi şi spune totodată că Romania va câştiga de pe urma acestei dezvoltări dat fiind că jumătate din producţie ar putea fi realizată pe plan local şi vândută în toată lumea. Grupul Alexandrion, ce are deja prezenţă în peste 60 de state, vrea însă şi să deschidă unităţi de pro­ducţie în SUA, Grecia sau Brazilia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO