ZF Live

ZF Live. Octavian Radu, antreprenor: Economia nu s-a prăbuşit mai mult decât acum 12 ani, România beneficiază de sprijinul statului şi al băncilor, iar vaccinul mă face să cred că în maxim un an se vor vedea efectele

Autor: Alexandra Matei

10.12.2020, 16:30 306

♦ Octavian Radu este unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din România, care are acum în portofoliu mai multe businessuri, printre care se numără şi lanţul de librării Diverta ♦ Acesta a lansat cartea intitulată „My way“, în care se regăsesc momentele-cheie din viaţa şi parcursul său antreprenorial.

Octavian Radu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori români, cu o experienţă de treizeci de ani în domeniu, a trăit greutăţile aduse atât de criza economică din 2008, cât şi pe cele din prezent, resimţite în urma crizei medicale, şi consideră că situaţia economică de acum nu este mai gravă decât cea din urmă cu doisprezece ani, întrucât România beneficiază de sprijinul statului şi al băncilor. 

„Statul nu ne-a ajutat deloc în ultima criză. Acum am primit kurzarbeitul german, în perioada de lockdown, statul ne-a ajutat cu o parte din salarii, iar acum se discută dacă statul ajută mallurile. Am fost ajutaţi anul acesta şi de bănci, şi de stat. Problema nu este legată de profita­bilitate sau de model de business, ci de faptul că am fost loviţi de această criză medicală şi fără cashflowul necesar pentru a plăti salariile lunare, nu ne vom descurca. Sperăm să apară acum o ordonanţă care să ne ajute să luăm circa 1 milion de euro pentru Diverta, bani pe care îi vom da către edituri, furnizori sau malluri. Economia nu s-a prăbuşit mai mult decât acum 12 ani, România beneficiază de sprijinul statului şi al băncilor, iar vaccinul mă face să cred că în maxim un an se vor vedea efectele“, a declarat Octavian Radu, unul dintre cei mai cunos­cuţi antreprenori români şi fondatorul lanţului de librării Diverta, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO