ZF Live

ZF Live. Ovidiu Ana, director dezvoltare, CODE Kids: Vrem să creăm o mişcare pe zona de programare, pentru elevii din şcolile generale din comunităţile rurale, astfel încât, după finalizarea cursurilor la Code Kids, să poată continua în alte programe mai avansate. Cluburile de programare pentru elevi sunt prezente în peste 100 de comunităţi şi în 18 judeţe din ţară

Autor: Alexandra Matei

24.11.2020, 16:50 164

♦ Cursurile se întind pe o durată de doi ani, în primul copiii învăţând competenţele de programare vizuală, iar în al doilea, partea de animaţii video, aplicaţii pe mobil sau activităţi de robotică.

Elevii din zonele rurale şi urbane mici au posibilitatea de a fi iniţiaţi în domeniul IT, prin intermediul cursurilor de programare susţinute de CODE Kids, o iniţiativă dezvoltată în urmă cu trei ani, ce a pornit din nevoia de a investi în educaţia tehnică a copiilor din aceste co­munităţi. Astfel, copiii cu vârsta între 10 şi 14 ani aveau ca punct de întâlnire, înainte de pandemie, bibliotecile comunale, locale sau săteşti, iar acum, se limitează la mediul online, unde colaborează cu specialişti din domeniu, care le pun bazele în programare.

„Ce am făcut noi diferit este să concepem un alt proces de învăţare. Am poziţionat aceste cursuri în biblioteci publice, comunale sau săteşti, care au trei sau patru calculatoare şi am format echipe de copii. Punem foarte mult accent pe lucrul în echipă, am făcut ca programarea să fie distractivă. Nu facem evaluări, ne interesează ca ei să treacă prin experienţele şi provocările date de noi. Proiectul a crescut, încă din 2017, iar acum suntem prezenţi în peste 100 de comunităţi şi în 18 judeţe. Vrem să creăm o mişcare pe zona de programare, să ajungem în 200 de comunităţi, să avem o platformă susţinută cu materiale de ultimă oră şi o comunitate de suport pentru copii, iar ei, când vor ieşi din acest program, să poată să continue în alte programe mai avansate“, a declarat Ovidiu Ana, director dezvoltare, CODE Kids.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO